"Sunteti, domnilor, reprezentantii unui popor care este mandru si poate fi mandru de trecutul sau, si care trebuie sa aiba mare incredere in viitorul sau. Nu scadeti rolul pe care el trebuie sa-l aiba in lume; fiti cat de modesti pentru persoana dumneavoastra, nu fiti modesti pentru poporul pe care il reprezentati."
Ion I.C. Bratianu (1864-1927)

duminică, 26 septembrie 2010

Let's do it Romania .... sau mai bine , lasa !

  Impreuna cu o echipa de inimosi membri PNL din colegiul 26 Militari si nu numai , am descins in dimineata zilei de 25 septembrie intr-un loc de joaca pentru copii , uitat de autoritati dar si de locatarii blocurilor care-l inconjoara , intr-o stare deplorabila . Singura vina a acestui loc de joaca este ca nefiind intr-o pozitie stradala , panourile portocalii care strajuiesc locurile de joaca din sectorul 6 , cu numele primarului scris mare pe ele , nu ar fi fost vizibile . Si de aceea , a fost marginalizat si lasat la voia intamplarii , desi intre blocuri fiind , si avand din abundenta vegetatie , ar fi constituit un ideal loc de joaca si relaxare pentru copii , varstnici si nu numai .
Ca atare , echipati regulamentar cu tricouri galbene, scule de curatenie , vopsele galbene si albastre si numerosi saci pentru gunoi  , echipa PNL avand membrii cu varste cuprinse intre 4 ani si 70 de ani si-a propus sa redea acest parculet locuitorilor de pe strazile Lavandei , Ghirlandei si Estacadei .
Timp de 5 ore am curatat , maturat , greblat , vopsit , reparat , inlocuit tot ce era urat , murdar sau defect in acest parculet si pe aleile inconjuratoare . Toti colegii mei au muncit non-stop , cu greu indurandu-se sa faca o pauza pentru a bea o gura de apa sau a fuma . Rezultatul a fost unul cu care ne putem mandri  , curatenia absoluta , bancile si instalatiile de joaca functionale si vopsite in galben-albastru fiind dovada unei zile de munca exemplare .
  Exemplare , teoretic , pentru ca practic , cu o singura exceptie ,  nici unul dintre beneficiarii directi ai actiunii noastre , adica locatarii din cele circa 250 apartamente care marginesc locul de joaca nu au coborat macar sa-si ofere ajutorul sau sa ne intrebe daca avem nevoie de ceva in activitatea noastra . Oare sa fie urmele adanci lasate in constiintele oamenilor de orele de "munca patriotica" de pe vremea comunismului , sa fie blazarea si impresia ca o schimbare mica nu aduce neaparat si o schimbare importanta , sau sa fie lene si nepasare crasa ?  Cineva spunea ca locatarii nu-si doresc de fapt acest parculet , ca ei ar prefera o parcare in locul lui , dar pana atunci , cand niste straini vin sa-ti faca practic curat in curte , sau in fata casei , nu ai curiozitatea sa vii macar sa le adesezi o incurajare , o multumire ? Un domn presedinte de asociatie de proprietari a coborat in costum si cu pantofi lustruiti (sambata dimineata) sa-mi spuna ca degeaba repar niste banci din jurul unei mese de sah , ca ele deranjeaza de fapt pe cei care joaca fotbal in  parc si vor fi din nou stricate . Sau a vrut de fapt sa spuna ca noi il deranjam pe el si nu si-a gasit cuvintele ? Un lucru e clar : cei carora le pasa acum (putini la numar) lea- pasat si in trecut si le va pasa si in viitor , si atunci cand vor avea ceva de spus , vor spune raspicat . Ceilalti , vor ingrosa marea masa de manevra , sunt cei care se lasa pacaliti de promisiuni electorale fantasmagorice si cand lucrurile ies prost , ca acum , in cel mai bun caz se ascund dupa degete sau pretind ca ei n-au votat cu cei rai .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu